Adja meg email címét!

A Galga Lovasklub

A Galga Lovasklub Galgamácsa falutól 5 km-re, egy erdei tisztáson található. Galgamácsa Pest megye északi részén helyezkedik el, az Aszód és Balassagyarmat közötti közút mellett. Megközelíthető az M3-as autópálya, a 3.sz. főút, vagy Veresegyház felől. A lovardában nyugodt, jól képzett lovak várják a lovagolni vágyó lovasokat és látogatókat. Szakképzett oktatók, edzők segítik a lovasokat a kezdőtől a haladó szintig. A kisebb gyerekek kedvence Tornádó, a fekete póni.

A lovak egy 17 boxos modern istállóban vannak elhelyezve. Napközben hatalmas füves karámokban legelhetnek.

A lovasok rendelkezésére áll a 20X40 m-es fedett lovarda, így a lovaglást nem befolyásolja az időjárás. A téli fagyok idején, vagy a korai sötét délutánokon, estéken is zavartalanul lehet lovagolni. A klub rendelkezik ezen kívül egy 60x20 m-es szabadtéri, homokos talajú díjlovagló négyszöggel. Az ugrólovasoknak akadálypark áll rendelkezésére a 100X60 m-es füves ugrópályán.

Lehetőség van futószáras oktatásra, osztály lovaglásra, és mivel a lovarda egy tölgyerdő közepén van gyönyörű környezetben, így a határtalan és élményekben gazdag tereplovaglásra is, ami nem csak a lovasnak, hanem a lónak is felejthetetlen élményt nyújt.. A nyári szünetben lovastáborok várják az érdeklődőket, ahol a kezdőtől a haladókig minden résztvevőnek gazdag programokat biztosítunk sok lovaglással. A táborban lehetőség nyílik kipróbálni minden lóhoz kapcsolódó tevékenységet. Esténként bográcsban főzünk vacsorát, vagy szabad tűznél sütögetünk. A táborozókat a klub vendégszobáiban szállásoljuk el, de lehetőség van arra is, hogy a közelben lakók bejárjanak.

A lovarda fő profilja a díjlovaglás. Az istálló vezetője, Dr. Horváth Réka, szakképzett lovasedző és lótenyésztő szakmérnök.

Azoknak viszont, akik egy kis pihenésre vágynak lovak közelében, azokat vendégszobák várják. A környék szelíd hegyei-dombjai kiválóan alkalmasak túrázásra. Az istállótól jelölt turista utak indulnak.

A Galga Lovas Klub rövid története

A Galga Lovasklub a Pilisi Parkerdő Rt kezelésében lévő tölgyerdők ölelésében egy 5 hektáros tisztáson található. Régebben faszén égetők dolgoztak ezen a helyen. Később istállóként használták a mostani lovarda helyén álló kis épületet. Kb 10 évvel ezelőtt kezdődött az istállóépület fejlesztése, majd 2000.-ben egy nagyobb fejlesztés után alakult ki a mostani állapot. A fejlesztés azóta is folyamatos, minden évben épül, szépül valami.

A Lovasklub központja egy 17 boxos modern, kényelmes istálló. Ebben kaptak helyet a szociális helyiségek, az öltöző, társalgó, iroda. A tetőtérben vendégszobák vannak.

A 20X40 m-es fedett lovarda homokos talajú, világítással felszerelt.

Szabadtéri lovas pályáink a 20X60 méteres díjlovagló négyszög, ami homokos talajú, valamint a füves talajú 50X100 méteres díjugrató pálya.

A terület nagy részét a karámok foglalják el. A lovak nagy legelő karámokban lehetnek napközben. Van egy körfolyosós karám, ahol a szabadon ugrást lehet gyakorolni a lovakkal, illetve ez egy optimális hely, ha valaki szabadon szeretné lemozgatni a lovát.
Van egy homokos talajú 20x30 méteres karámunk, ahol futószárazni vagy körbezárt helyen lovagolni lehet a hatalmas fák árnyékában.

Szolgáltatásainkról bővebben a "Szolgáltatásaink" menüpont alatt talál bővebb információt!

A Galga Lovas Klub személyzete

Dr Horváth Réka
A Lovasklub vezetője. Gyerekkora óta lovagol. Eredeti végzettsége orvos. Majd a Kaposvári Pannon Lovasakadémián lótenyésztő szakmérnöki diplomát, a Budapesti Testnevelési Egyetemen lovas edzői diplomát szerzett. 1999 óta vezeti a Galga Lovasklubot. Díjlovaglásban leigazolt versenyző.
Letölthető önéletrajz (pdf)

Józsa Sándor (Sanyi)
Lovasoktató. SOTE Testnevelési Egyetem Lovasoktatói Oklevél. 2006.
Abrakmester.
Lóápoló.
Környezetvédelmi szakérettségi bizonyítvány.

Bartalovics Teréz (Teca)
Lóápoló
Lovasoktató
Lótenyésztő és lóápoló szakvégzettség

A Galga Lovas Klub házirendje

A lovarda nyitvatartási ideje minden nap: 08h-tól 19h-ig. 19 órakor minden lovasnak és bértartónak el kell hagynia a lovarda területét. A dolgozók a kapukat bezárják, a kutyákat elengedik. Az esetleges eltéréseket a vezetőséggel egyeztetni kell.

A lovasklubban a lovaglás során a lovagló kobak használata kötelező. A felnőtt bértartók ettől saját felelősségükre eltérhetnek, amit a klub vezetősége nem javasol és veszélyesnek tart.

A lovarda egész területén tilos a dohányzás. Dohányozni csak a kijelölt helyen lehet.

A lovaspályákon a lovaglás során klubunkban a "jobbkezek találkoznak".

A fedett lovardába történő belépést mindenki a "helyet kérek" határozott kiáltással jelezze, és várja meg, amíg erre engedélyt kap a "tessék" felelettel.

Lovagolni csak megfelelően biztonságos öltözetben lehet. Szükség esetén erről a személyzet tájékoztatást ad.

Ittas állapotban nem lehet a lovarda területén tartózkodni.

Látogatók és vendégek a boxokba, karámokba nem mehetnek be.

A boxok és karámok ajtajait, kapuit mindig zárva kell tartani.

A lovarda területén mindenki a saját felelősségére tartózkodik. Az esetleges sérülésekért, balesetekért a klub vezetősége nem vállal felelősséget.

Az esetlegesen okozott károkért mindenki felelősséggel tartozik.

Ha valaki a napi rutintól eltérő tevékenységet tervez, kérjük, hogy ezt előre egyeztesse a vezetőséggel.

Bármilyen kérdéssel vagy problémával forduljanak a személyzethez vagy a vezetőhöz (Dr. Horváth Réka 06-30-9492806).

Galga Lovasklub · Galgamácsa, Fehér u. 1. · Tulajdonos: DR. HORVÁTH RÉKA · Tel.: +36 (30) 949-2806